Hvor meget får man i kørselsfradrag

10 januar 2024
Peter Mortensen

Hvis du er en af de mange danskere, der bruger bilen som en vigtig del af din hverdag, er du sikkert interesseret i at vide, hvor meget du kan få i kørselsfradrag. Kørselsfradraget er en skattefordel, der giver dig mulighed for at trække en del af de udgifter, du har til kørsel, fra i din skattepligtige indkomst. I denne artikel vil vi dykke ned i detaljerne omkring kørselsfradraget og give dig alt den information, du har brug for.

Kørselsfradraget er baseret på antallet af kørte kilometer i løbet af året. For at kunne få kørselsfradrag, skal du kunne dokumentere, at du har kørt mindst 24.000 kilometer årligt i forbindelse med dit arbejde eller erhvervsmæssige aktiviteter. Kørselsfradraget gælder både for personbiler og varebiler.

Hvor meget du kan få i fradrag afhænger af flere faktorer. Først og fremmest er det vigtigt at bemærke, at det er kørselsfradragets sats, der fastlægges af Skatteministeriet, som varierer år for år. Satsen for 2021 er 3,84 kr. pr. kilometer for de første 20.000 kørte kilometer i løbet af året. For de efterfølgende kørte kilometer er satsen 1,98 kr. pr. kilometer. Det betyder, at jo flere kilometer du kører, desto mindre får du i fradrag pr. kilometer.

Historisk udvikling af kørselsfradraget

Kørselsfradraget har ændret sig gennem tiden for at følge med ændringerne i samfundet og den økonomiske udvikling. I de tidlige år af kørselsfradragets eksistens var det baseret på en fastsat sats pr. kilometer, uanset hvor mange kilometer der var kørt. Denne sats blev dog justeret løbende for at følge med inflationen og stigende priser på brændstof.

I 2018 blev der indført en ny formel til beregning af kørselsfradraget. Denne formel tager højde for bilens brændstofforbrug, anskaffelsespris, alder og kørte kilometer. Formålet med denne ændring var at skabe en mere retfærdig og personlig fradragsordning, der tilpassede sig individuelle forhold bedre.

Strukturering af teksten og featured snippet

taxes

For at øge sandsynligheden for at få vist denne artikel som en featured snippet i en Google søgning, er det vigtigt at have en velstruktureret tekst med klare overskrifter og punktopstillinger. Ved at inkludere nøgleord såsom “hvor meget få man i kørselsfradrag”, “historisk udvikling” og “kørselsfradragets satser” i og h2 tags, gør vi det nemmere for Google at forstå artiklens indhold og relevans i forhold til brugernes søgeforespørgsler.

Her er en struktur, der kan hjælpe med at opnå dette:

?

Hvad er kørselsfradrag?

– Uddybning af kørselsfradragets betydning og hvordan det fungerer

Historisk udvikling af kørselsfradraget

– Gennemgang af ændringer i kørselsfradraget gennem årene

Kørselsfradragets satser

– Satsen for 2021 og ændringer over tid

Sådan beregner du dit kørselsfradrag

– Guide til at dokumentere og beregne dit fradrag

Konklusion



Videoen kan placeres under overskriften “Sådan beregner du dit kørselsfradrag” og kunne fx vise en step-by-step guide til at udfylde kørselsfradraget på SKAT’s hjemmeside.

Denne struktur sikrer, at vi dækker alle de nødvendige elementer og gør det nemt for læseren at finde den information, de leder efter.

Konklusion

Kørselsfradraget er en vigtig skattefordel for mange danskere, der bruger bilen i deres arbejde eller erhvervsmæssige aktiviteter. Det er vigtigt at holde sig opdateret på kørselsfradragets satser og regler, da de kan ændre sig over tid. Ved at nøje dokumentere dine kørte kilometer og bruge kørselsfradragets formel, kan du optimere dit fradrag og reducere din skattepligtige indkomst.

FAQ

Hvad er kørselsfradrag?

Kørselsfradrag er en skattefordel, der giver dig mulighed for at trække en del af dine udgifter til kørsel fra i din skattepligtige indkomst, når du kører i forbindelse med dit arbejde eller erhvervsmæssige aktiviteter.

Hvordan beregnes kørselsfradraget?

Kørselsfradraget beregnes ud fra antallet af kørte kilometer i løbet af året og fastsatte satser. For 2021 er satsen 3,84 kr. pr. kilometer for de første 20.000 kørte kilometer og 1,98 kr. pr. kilometer for de efterfølgende kilometer.

Hvad er den historiske udvikling af kørselsfradraget?

Kørselsfradraget har udviklet sig gennem tiden for at følge med økonomiske ændringer. I de tidlige år var det baseret på en fastsat sats pr. kilometer, men siden 2018 har det været baseret på en formel, der tager højde for bilens brændstofforbrug, anskaffelsespris, alder og kørte kilometer.

Flere Nyheder